De beste baanwielrenners van de wereld komen van 6 tot en met 11 december 2016 naar de hoofdstad voor de eerste editie van ‘Six Day Amsterdam’. In navolging van ‘Six Day London’ en ‘Six Day Berlin’ doet het internationale Six Day circuit nu ook onze hoofdstad aan. De belofte van Six Day is de krachtige combinatie van topsport van wereldklasse met hoogwaardige entertainment. Wielrenner én zesdaagse specialist Niki Terpstra is een van de deelnemers van het evenement in Amsterdam.

Topsport en entertainment

In het Velodrome strijden de beste renners van de wereld zes dagen lang, in verschillende disciplines, tegen elkaar. Een feest voor de sportliefhebber en voor Amsterdammers die op zoek zijn naar een verrassende avond met sport, muziek en entertainment.

Historie

Amsterdam kent een lange historie in het baanwielrennen. Zo is de stad zesmaal gastheer geweest van de wereldkampioenschappen, met als absoluut hoogtepunt de editie van 1948 in het Olympisch Stadion, waarbij de Nederlander Gerrit Schulte in een fabelachtige tweestrijd de illustere Italiaan Fausto Coppi versloeg. De Zesdaagse en Amsterdam waren lange tijd een succesvolle combinatie. Tweeëntwintig keer eerder werd er in de hoofdstad een Zesdaagse georganiseerd. Het Engelse ‘Madison Sports Group’ is eigenaar van de vernieuwde Six Day formule en ook initiatiefnemer van Six Day Amsterdam.

Reacties

4848.200.SixDay.JUT5505 kopieWethouder Sport, Eric van der Burg is enthousiast over komst van het internationale sportevenement: "Amsterdam heeft een rijke wielrengeschiedenis. Met de komst van Six Day kan de stad opnieuw genieten van een spectaculair baanwielrenevenement. Ik hoop dat Six Day vele Amsterdammers motiveert om zelf te bewegen en te komen kijken naar de topsporters in het Velodrome.”

Topwielrenner Niki Terpstra vindt het een speciaal moment: "Ik ben zeer verheugd met de terugkomst van Amsterdam op de Zesdaagse kalender. Amsterdam voelt voor mij echt als een thuiskoers, ik ben dan ook zeer gemotiveerd om voor de zege te strijden. Het is altijd een speciaal moment om terug te keren op de wielerbaan na een lang seizoen in de World Tour op de weg. Terugkeren naar mijn geliefde baan in Sloten met supporters, vrienden en familie aan de kant maakt het extra speciaal, ik kijk er erg naar uit."

Mark Darbon, CEO van Madison Sports Group licht zijn internationale ambitie toe: “We hebben in Londen en Berlijn gemerkt dat de wielerliefhebber en sportliefhebbers heel enthousiast zijn over onze belofte van topsport en topspektakel. Amsterdam past helemaal in onze lange termijnvisie om van Six Day een mondiale serie van evenementen te maken. Daarin mag een stad als Amsterdam, met een lange en mooie geschiedenis in het baanwielrennen, zeker niet ontbreken.”

Kaartverkoop

Kaarten zijn vanaf € 15,- (volwassene) en € 10,- (kind) per direct verkrijgbaar.

JRD_0104 Six Day Amsterdam_Facebook AD_1200 x 444 pxls